Nieuwsbrief 12 april 2012 Plaatsingsdatum: 12 april 2012

Excuses
We bieden nogmaals onze excuses aan voor de verkeerde data van de vakanties. We hebben besloten om afgelopen dinsdag een extra melding hierover via de website naar u uit te laten gaan. In de ‘belangrijke data’ onderaan de nieuwsbrief staan nu de juiste data.

Bezuinigingen in het onderwijs
Op 6 maart hebben wij als Jan Hekmanschool gestreden tegen de bezuinigingen in het onderwijs.  Op dit moment weten we nog niet wat de consequenties zijn. Wat we wel weten is dat we minder geld dan de afgelopen jaren te besteden hebben. In de praktijk zal het er op neer komen dat klassen groter worden.

Formatie 2012/2013
De directie bespreekt volgende week met het team de plannen voor volgend jaar. Ook in de MR staat dit volgende week op de agenda. Daarna zult ook u als ouder/verzorger geïnformeerd worden.

Wereld record touwtje springen
Op donderdag 26 april doen we met de hele school mee met het Wereld Record Touwtje Springen.  Sportservice Haarlemmermeer organiseert in de Nationale Sportweek het Wereldrecord touwtje springen. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen tegelijk gaan touwtje springen. Als er meer dan 71.000 kinderen tegelijkertijd mee doen, hebben we het record verbroken. Voor touwtjes wordt gezorgd.

Bezoek Klankspeeltuin groep 5b groot succes
Vorige week woensdag heeft groep 5b een bezoekje gebracht aan de klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De kinderen hebben vier workshops gedaan:  muziek gemaakt op de Omni (een geluidspaddenstoel ), geluiden getekend met de Xenax, eigen muziek gecomponeerd in de Cybercorner en gedanst op de muzikale dansvloer, genaamd de Kosmix.
Onder leiding van vier medewerkers is er hard en enthousiast gewerkt.  Aan het einde gaven de kinderen een kleine voorstelling aan de ouders.  De kinderen kregen trouwens complimenten van de leiding vanwege hun goede wijze van samenwerken.  Nog  een woord van dank aan onze chauffeurs Femke, Saskia, Hans, Rob, Manon, Eveline en Nathalie. Zij reden ons veilig en wel heen en weer.

Nog meer finale-plaatsen voor de Hekman voetballers
Terwijl u deze Nieuwsbrief leest is al bekend wat de resultaten zijn van de finale-poules van afgelopen woensdag 11 april. Voor die finales hadden zich immers niet alleen de Jongens uit Groep 8a geplaatst, maar ook de Jongens uit groep 6a, én de jongens uit 6b wonnen hun poule glansrijk. Gisterenmiddag hebben ze allen hun finalepoules gespeeld en verslag daarvan komt volgende week. Zowel de Jongens van 6a als 6b gingen als een speer en de luide aanmoedigingen van hun supporters waren niet voor niets. Er deden nog twee jongensteams uit groep 5 mee, maar zij kwamen uiteraard nog iets te kort om te winnen, maar hebben wel als duivels gevochten en reken maar dat ze er volgend jaar weer staan. Aan de enthousiaste coaching van o.a. Paul lag het in elk geval niet. Woensdag 11 april hebben ook twee meidenteams uit de groepen 5 en 6 en nog een jongensteam gespeeld: ook daarvan volgende week een verslag. Qua deelname was de Hekman in elk geval ruimschoots in de meerderheid op het schoolvoetbaltoernooi van dit jaar.

• de groepen 7 op donderdag 19 april het theoretische verkeersexamen afleggen?
• er op dinsdagochtend 10 april een  witte volkswagen polo beschadigd  is bij het uitrijden? De desbetreffende auto stond op de uitrit achter de school. Als u de eigenaar bent van deze auto, dan kunt u contact opnemen via de volgende telefoonnummers (0618783067 of 0611837399).
• u  volgende week de informatie voor de activiteiten rondom Koninginnedag van ons thuis krijgt?

Datum------Wat--------- Wie
17/4 Schoolhandbaltoernooi Groep 3 t/m 8