Nieuwsbrief 19 april 2012 Plaatsingsdatum: 19 april 2012

Berichten vanuit de school


Afgelast
Gezien het geringe aantal aanmeldingen voor de extra ouderavond op 23 april hebben we besloten deze af te lassen.  De vragen die aan school gesteld zijn, hebben we doorgestuurd aan de firma Feenstra.  Zodra de antwoorden binnen zijn, zullen we dit samenvatten en in de nieuwsbrief plaatsen.

Formatie
We gaan er op dit moment van uit dat wij u na de meivakantie meer kunnen vertellen over de formatie van volgend jaar. Nadat het team is ingelicht, bespreken we het voorstel met de MR. Daarna wordt u als ouder ingelicht.

Aanleveren berichten nieuwsbrief
Wij vinden het ontzettend leuk dat wij van jullie regelmatig stukjes ontvangen voor in de nieuwsbrief. Soms moeten wij stukjes, vanwege de lengte, aanpassen. Een stukje van 10-12 regels kunnen wij altijd plaatsen. Langere stukjes, kunnen wij inkorten.

Berichten vanuit de groepen

Bakken met de Echte Bakker !
Afgelopen vrijdag kreeg groep 5a les van bakker Hans Out. Het werd een heuse broodbakles. Groep 5a krijgt eens per maand kookles en maakt dan allerlei lekkere gerechtjes. Deze week dus brood en dat kan de Ouderkerkse bakker Hans Out natuurlijk het beste zelf!? Hij heeft het vak van zijn vader, opa en overgrootvader geleerd. De familie Out bakt al 115 jaar brood in in Ouderkerk. Na de uitleg en demonstratie deeg maken, mochten de kinderen zelf luxe broodjes maken. Een hele klus nog waar ze gelukkig hulp van de bakker bij kregen. Ook de hulp van de moeders van Job en Josefien bleek niet onbelangrijk. Niet lang daarna rook het heerlijk in de school. Tussen de middag hebben de kinderen hun eigen gebakken broodjes gegeten. De bakker kreeg als dank van de kinderen twee vrolijke zelfgemaakte placemats die hij kan gebruiken in zijn nieuwe tearoom, die op 27 april a.s. open gaat. Het was al met al een aangenaam lekkere, nuttige en leerzame bakles voor de kinderen van groep 5a.

Aangeleverde berichten

Movendi nieuws
De kinderen van groep 1/2 C en E hebben maandag 16 april een proefles Theaterdans gehad op school. De andere kleuterklassen krijgen dat ook nog.
Er is wekelijks theaterdansles voor groep 1/2 op vrijdag 14-15 uur in het speellokaal van de school.
Opgeven kan via deze link : http://www.movendi.nl/registreer/create
Vanaf vrijdag 20 april zijn nieuwe leerlingen welkom. Er zijn twee proeflessen.
Gewenste kleding is loszittend, iets waarin uw kind makkelijk knieën en heupen kan buigen en dat van katoen is. Voor de voeten: sokken of balletschoenen, en graag gympjes meegeven voor tijdens het springen.
Dansrooster wekelijkse lessen van Movendi op de JHS :
-Breakdance & streetdance groep 4/5
do 15:10-16:10 van Junior en Thomas in de speelzaal
-Breakdance groep 6/7/8
do. 15:10-16:10  van Aleandro in de  gymzaal
-Theaterdans & streetdance groep 2/3/4
vrij. 12:15-13:15 van Leonie in de speelzaal
-Theaterdans groep 1/2
vrij. 14:00-15:00 van  Leonie in de speelzaal
-Streetdance groep 6/7/8
vrij. 15:10-16:10 van Junior in de gymzaal
Donderdag 12 en vrijdag 13 juli zijn de laatste lessen van dit seizoen.
Familie en vrienden van de leerlingen, hun leerkrachten, de directie van de school en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom het laatste kwartier van de les te komen kijken.

Kerst
Kerst? Maar het moet nog zomer worden! Ja maar bij de ouderraad denken we graag vooruit. Wij zijn namelijk op zoek naar drie, vier, vijf enthousiaste ouders die zitting willen nemen in de Kerstcommissie en eind december de school willen omtoveren in een mooi en sfeervol kerstspektakel. Wij hebben dit jarenlang met z’n vijven gedaan en geven het stokje nu graag over aan wie zich hiertoe aangetrokken en geroepen voelt. Het is een zeer geoliede machine geworden, waardoor er niet veel werk aan vast zit: het gaat met name om de bestellingen van de boodschappen, het versieren van de school (en het aftuigen van de versieringen) en de gluhwein tijdens het kerstdiner. Maar natuurlijk staat het vrij om zelf creatieve ideeën te ontwikkelen (in samenspraak met OR en directie, dat wel). Graag horen wij uw positieve reacties! U kunt mailen naar ilonkaha@yahoo.com, dan neem ik contact met u op.

6a kampioen!
Bloedstollend. Dat was de strijd om het schoolvoetbal- kampioenschap voor de zesde groepers. Hierbij presteerde de Hekman sterk, met 6a en 6b in de finaleronde. Gelijk in de eerste wedstrijd traden zij tegen elkaar in het strijdperk. Het werd een wedstrijd van zeer hoog niveau. De vele toeschouwers langs het veld schreeuwden het uit van spanning maar ook van verbazing. Wat werd er goed gespeeld! De spelers knokten voor wat ze waard waren. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek, het werd
1-1. Direct na deze wedstrijd mocht 6a aan de bak tegen Het Kofschip, dat al snel op een 1-0 voorsprong kwam. 6a toonde echter veerkracht en won met 3-1. Nu werd het pas echt spannend want de mannen uit de klas van juf Irene en meester Marc, die regelmatig tactische tips gaven, moesten toekijken hoe de
wedstrijd tussen 6b en Het Kofschip zou aflopen. Die wedstrijd liep goed af, althans, voor 6a. Hun schoolgenoten wonnen weliswaar met 5-3 maar omdat het doelsaldo van 6a één punt beter was dan dat van 6b, is 6a kampioen! Een prachtig resultaat, ook voor coaches Allan, Ivo en Michael. De beker is verdiend!

Jongens groep 8b eervol ten onder in finale
De Jongens uit groep 8b speelden deze woensdag hun finalewedstrijd tegen groep 8 van het Kofschip. Het Kofschip met heel veel selectiespelers in de ploeg was daarin met 3-1 iets te sterk. Toch was de teamspirit van de JHS-ers supergoed en met het zilver waren ze dan ook zeker tevreden.

Schoolvoetbaltoernooi meisjes groep 6 a/b
4 wedstrijden stonden er op het programma vandaag. Mooi weer, niet te warm, niet te koud en vooral GEEN regen! Iedereen was aanwezig, dit betekende 5 wissels per wedstrijd maar liefst… Niet getreurd, gewoon flink doorwisselen. Gelukkig had ik Jeffrey als ‘tijd-assistent’. De 1e wedstrijd tegen onze eigen Hekmannetjes (vrouwtjes). 4-0 gewonnen door prachtig en goed samenspel van de meiden. De 2e wedstrijd tegen de Bekemaschool, ook groep 5 maar wel een heel pittig team. Ze speelden net zo fanatiek als ons team, vandaar ook dat deze zware strijd werd gestreden met een 1-1 als eindstand. De 3e wedstrijd was heel erg zwaar, Josephine heeft wel nog mooi gescoord maar de tegenstander was te sterk 3-1 verloren, helaas. Blijkbaar hadden de meiden voldoende acties afgekeken van de groep 6 jongens en energie voor 10!, want de laatste wedstrijd gingen wij tegen het Kofschip het veld op. Hier ging het ineens in een rap tempo en de 1e goal vloog er al snel in door Sophie, zelf blijkbaar totaal overrompeld door haar mooie goal want ze herinnerde het zich niet eens meer. Daarna ging de stoommachine door, Kiki en Indy scoorden beiden nog 2 keer en Pleun scoorde de laatste goal van de match! 6-0 maar liefst… Tirsa en Eva hielden ook deze wedstrijd de goal mooi schoon. Echt fantastisch meiden.  Mette, Julia, Anne, Eva, Fien, Tirsa, Sophie, Lisa, Pleun, Kiki, Josephine, Annemarijn & Indy jullie hebben echt goed en leuk voetbal laten zien. Jullie speelden goed over en vormden echt een team!

Prijsuitreiking
Na afloop was de prijsuitreiking en het was aardig om te zien dat de vier verschillende categorieën door vier verschillende scholen gewonnen werden. Qua aantallen deelnemers scoorde de JHS alvast het hoogst: maar liefst 14 teams hebben meegedaan. Hopelijk volgend jaar weer.

Wist u dat….

• Uw kind vandaag de informatie over Koninginnedag mee naar huis heeft gekregen?
• De bakken met gevonden voorwerpen voor de vakantie weer geleegd worden? Dus graag even kijken of er iets tussen zit.
• We met een groep kinderen uit de groepen 5 t/m 8 iedere twee weken overleggen over de regels op het schoolplein?
• wij het erg op prijs stellen wanneer uw kind een gezonde traktatie voor de kinderen en leerkrachten uitdeelt?

Hoofdluis
Denkt u eraan uw kind(eren) te controleren op hoofdluis. Voor informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.janhekmanschool.nl

Digitale nieuwsbrief
De nieuwsbrief van de Jan Hekmanschool is altijd te lezen op de website van de Jan Hekmanschool. U kunt hem ook ontvangen op een e-mailadres dat u opgeeft. Dit kan via onderstaande link:
http://eepurl.com/bAbTH
Mocht u een foutmelding krijgen dan heeft dit vaak te maken met de instelling van uw computer. Probeer het dan even op een andere computer!
Belangrijke data
Datum-------- Wat-------------------------------------------- Wie
25/4 -----------Kleutersportdag ---------------------------Groepen 1/2
26/4----------- Wereld Record  Touwtje springen ---Groepen 1 t/m 8
28/4- 13/5--  Meivakantie ---------------------------------Groep 1 t/m 8
14/5----------  Start kunstproject pannaveld
17+18 mei-- Hemelvaart ---------------------------------Groep 1 t/m 8