Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Plaatsingsdatum: 09 oktober 2014

Belangrijke data

Datum Activiteit
Ma 13/10 - vrij 17/10 Herfstvakantie
Do 16/10 Rabo Schoolhockeytoernooi groep 5/6, 7/8 (twee meidenteams)
Ma 27/10 Algemene ouderavond   Start 20.00 uur
6,7,11 november Screening oudste kleuters

Berichten vanuit school

Herfstvakantie
We wensen alle leerlingen en hun ouders/verzorgers een heerlijke herfstvakantie toe en zien u allen graag weer op maandag 20 oktober.

We beginnen de les graag op tijd
In de afgelopen weken zijn alle leerkrachten bezocht in hun groep. Tijdens deze klassenbezoeken merkten wij dat er opvallend veel kinderen (met hun ouders) te laat komen. Tijd om daar iets mee te doen! Wanneer wij dagelijks 5 minuten later beginnen, betekent dit namelijk dat we in een schooljaar bijna 17 uur lestijd missen! Dat is bijna een hele week lestijd. Wat blijft het zelfde?
We willen om 8.30 uur met de les starten. U bent voortaan nog steeds van harte welkom in de groep tot 8.25 uur. Dan hoort u een zoemer. Daarna zou het fijn zijn dat u uit uzelf de klas verlaat, zodat we tijdig kunnen beginnen. Om 8.30 uur hoort er nog een zoemer. De klasdeur is dan dicht, de les is begonnen.
NB. Hebt u nog meer kinderen mee of wilt u nog even kletsen met andere ouders? Geen probleem, maar blijft u dan alstublieft niet voor de klasdeur staan, maar zoek even een andere plek. Ook van buiten nog even zwaaien kan de kinderen erg afleiden.
Wat is nieuw? Komt u ná 8.25 uur op school kunt u uw kind wel tot aan de klasdeur brengen, maar niet meer mee naar binnen lopen! Wij gaan u helpen herinneren.
Wilt u nog iets bespreken met de leerkracht? De leerkracht is om 8.15 uur in de groep aanwezig. Mocht u de leerkracht willen spreken en vraagt dit wat meer tijd, maakt u dan een afspraak!

Screening oudste kleuters door de GGD
Op 6, 7 en 11 november komt de GGD alle oudste kleuters screenen. Ouders/verzorgers krijgen twee weken voor deze tijd hiervoor een uitnodiging en het verzoek een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst levert u weer in bij de leerkracht.

DigiDuif
Hieronder leggen wij u uit hoe je een account aan kan laten sluiten bij contacten, zodat je een groepenlijst kunt inkijken/printen.
In Digiduif bestaat de mogelijkheid om een groepenlijst te printen c.q. in te kijken.
De volgende handelingen moeten verricht worden bij je account onder instellingen (zodat je zelf kan bepalen welke privé gegevens zichtbaar mogen zijn in een groepenlijst): inloggen > rechts bovenin instellingen > 2x  volgende aanklikken > aanklikken wat zichtbaar mag zijn in de groepenlijst > opslaan.
Groepenlijst: op de homepage > contacten aanklikken > daar bestaat de mogelijkheid dat je een groepenlijst kan oproepen.

Gevonden voorwerpen gaan na de herfstvakantie naar een goed doel
De gevonden voorwerpen manden puilen uit. Let op! Ook wat op de laatste dag voor de herfstvakantie wordt gevonden gaat mee naar het goede doel.

Schoolfotograaf dinsdag 21 oktober a.s voor de groepsfoto's
Binnenkort gaat onze nieuwe website ‘live’ Na jarenlang niet echt tevreden te zijn met de huidige site hebben we achter de schermen hard gewerkt om een nieuwe te maken. Daarover later meer.
Wij willen ook de foto’s goed hebben. Daarom hebben wij de schoolfotograaf uitgenodigd om groepsfoto's te komen maken. U kunt deze ook weer online bestellen. Er worden geen portretfoto's gemaakt, met uitzondering van de groepen 8.
Tevens gaan we de schoolfotograaf voortaan aan het begin van het schooljaar laten komen. Op 25 en 26 augustus 2015 komt hij weer. Dit keer voor de portretfoto's en dan ook weer voor de groepsfoto's.

Voorleesontbijt
Het voorleesontbijt in de Kinderboekenweek was een groot succes. Naast een heerlijk verzorgd ontbijt door alle ouders werden er ook prachtige verhalen voorgelezen. Bedankt voor al uw hulp hierbij!

Verkeerscommissie en JHS
Deze week heeft de verkeerscommissie van de JHS een brief gestuurd over het negeren van de regel ‘eenrichtingsverkeer op de Schoolweg’. Zeer regelmatig rijden auto’s en taxibusjes tegen het verkeer in. De reden kan zijn dat het niet duidelijk is aangegeven dat het om eenrichtingverkeer gaat.
Verder heeft de Jan Hekmanschool aan de bel getrokken over het vracht- en sloopverkeer, op het fietspad vanuit de Benningh naar de Schoolweg, wat voor de leerlingen en hun ouders voor gevaarlijke situaties zorgt. Let u alstublieft goed op! We hopen dat beide situaties zo spoedig mogelijk opgepakt worden door de gemeente Ouder-Amstel.

Nieuws uit de groepen

Groep 8B
Wie wil voor groep 8b een tekening van A3 formaat vergroten naar 90 x 120 cm?
Mag in zwart/wit, hoeft geen goede kwaliteit te zijn. (Dient als voorbeeld voor een schilderij dat we met zijn allen gaan maken.) Graag reactie aan:marijkesteenbergen@janhekmanschool.nl


Ingezonden berichten

Workshop Mindful Ouderschap op 27 oktober op de Algemene Ouderavond
Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school en dan toch weer net niet zo reageren als je wil. Herkenbaar? Mindfulness is een manier om de geest op een speciale manier te trainen. Het is een methode op basis van meditatie, waarbij je je aandacht op een open, milde wijze leert gebruiken. Dit is handig in het 'gewone' dagelijkse contact met de kinderen, maar zeker ook in lastige en stressvolle situaties. In deze workshop neemt klinisch psycholoog en mindfulness trainer drs. Joke Hellemans ons mee in de wereld van mindful opvoeden en laat ons aan de hand van enkele oefeningen aan den lijve ervaren hoe het werkt. De oefeningen zijn gericht op het contact tussen ouder en kind en op het vergroten van de frustratietolerantie bij de ouders.
Dus schrijf de datum in uw agenda en kom allen!

18e Rabo schoolhockeytoernooi
Donderdag 16 oktober 2014 (in de herfstvakantie) is het zover! De Jan Hekmanschool zal met 2 meidenteams meedoen aan het schoolhockeytoernooi. Helaas wegens onvoldoende belangstelling, geen deelname van de jongste groepen (groep 3-4).
Team JHS1 = groep 7/8 speelt op de velden van hockeyclub Myra (Amstelveen).
Team JHS2 = groep 5/6 speelt op de velden van hockeyclub MHC Amstelveen.
Alle deelnemers hebben het wedstrijdschema en de algemene informatie ontvangen. De wedstrijden beginnen om 9.45 uur, en de finale is om 13.35 uur en aansluitend de prijsuitreiking.

TSO nieuws
Op verzoek van vele bovenbouwleerlingen heeft de TSO een tweede tafeltennistafel aangeschaft, deze staat inmiddels op het schoolplein en wordt al veelvuldig gebruikt. Na de vakantie krijgen alle groepen overblijfspeelgoed voor in de klas.

Incassomomenten TSO
Op de volgende data wordt het TSO-bedrag geïncasseerd.
• 6 november 2014 voor de maanden september - november 
• 29 januari 2015 voor de maanden december – januari
• 26 maart 2015 voor de maanden februari - april
• 28 mei 2015 voor de maanden mei – juni
Uiteraard zullen we de incasso een week van te voren in de nieuwsbrief aankondigen.

Herfstvakantie-activiteit
In 2014 bestaat sporthal de Bindelwijk 25 jaar, dit vieren wij met een aantal evenementen in de herfstvakantie. Op 15 en 16 oktober zal de Bindelwijk haar 25 jarig bestaan vieren. Dit wordt gedaan in de vorm van sportieve en culturele spellen, workshops en demonstraties. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, van jong tot oud. Op woensdag 15 oktober zullen bestaande verenigingen uit Ouder-Amstel zich presenteren en een clinic verzorgen, ook zal er een springkussen zijn voor de allerkleinsten.
Op donderdag 16 oktober kan iedereen kennis maken met nieuwe sporten en activiteiten.
Beide dagen beginnen om 13.00 uur en duren voor de jeugd tot 18.00 uur. Daarna zijn van 19.00 tot 21.00 uur de volwassenen aan de beurt. Voor informatie en aanmelden: lisanne@coherente.nl

Wist u dat:
• u alle digitale informatie via digiDuif van ons ontvangt? Activeer uw account! Heeft u vragen? Stel ze gerust via: administratie@janhekmanschool.nl