Nieuwsbrief 3 juli 2014 Plaatsingsdatum: 03 juli 2014

Berichten vanuit school

Laatste dankwoord
Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van schooljaar 2013-2014 en morgen begint om 12 uur de zomervakantie. Wij willen alle leerlingen en ouders heel hartelijk bedanken voor alle geboden hulp en inzet. Afgelopen week heeft in het teken gestaan van afscheid nemen en kennismaken. Leerlingen uit de groepen 8 nemen afscheid van de basisschool en voor hen start een nieuwe fase in hun leven. Alle leerlingen hebben kennis gemaakt met hun nieuwe juf of meester van volgend schooljaar en afscheid genomen van de huidige juf of meester. Ook Peter neemt als directeur afscheid van de Jan Hekmanschool. We wensen iedereen een hele fijne zomer toe en hopen u allen op maandag 18 augustus weer te zien.

Kennismaking interim directeur Jan Hekmanschool
Mijn naam is Marko Hermeler. Mij is gevraagd voorlopig het roer van Peter Bakker over te nemen na de zomervakantie. Als adviseur en interim manager ben ik werkzaam bij BMC Groep te Amersfoort.
Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen en heb onlangs een kleindochter gekregen, een heel bijzondere ervaring. Ik woon in (het overigens prachtige) Renkum. In het weekend wandelen we samen heerlijk met onze drie hondjes en koken we lekker. Mijn werkzame leven begon ooit in de commerciële sector als technisch adviseur, waarna ik mij omschoolde tot leerkracht voor het Vrijeschool onderwijs. Vrij snel daarna werd ik directeur van een Daltonschool. Enkele jaren later werkte ik bij BMC. Ik heb sinds dien al vele, vaak zeer complexe, opdrachten in het (speciaal) basisonderwijs afgerond. Ik streef naar transparante en heldere communicatie en samenwerking; met teamleden, kinderen en met ouders. Ik geloof sterk in educatief partnerschap. School en ouders vormen daarbij een kring rondom het kind en onderschrijven de zelfde doelen. Het kind voelt zich daarmee gesteund in zijn of haar ontwikkeling. Mocht u contact met mij willen kan dat via het telefoonnummer van school: 020 496 3476 of via e-mail: markohermeler@janhekmanschool.nl. Een persoonlijk gesprek heb ik liever. Loopt u daarvoor gerust even binnen. Mocht het niet uitkomen maken we even een afspraak. Mijn werkdagen zijn in de regel ma-di-wo-do. Tot na de vakantie.

Formatie
Vorige week lieten wij u weten dat Iris van Es in groep 1/2B staat. De twee lege plekken in de formatie zijn deze week ook opgevuld. Op maandag staat in groep 1/2A Jaimy Spanjaard naast Tsippora. In groep 6a staat naast Marc op de dinsdag Geert Jan Slagmolen. Hieronder stellen Jaimy en Geert Jan zich aan u voor.

“Mijn naam is Jaimy Spanjaard en ik ben 21 jaar oud.
Aankomend schooljaar ben ik op maandag tot in ieder geval aan de kerstvakantie de juf in groep 1/2. 
Ik woon samen met mijn vader, moeder en zusje in Badhoevedorp. Ik ben dit jaar afgestudeerd aan de lerarenopleiding in Amsterdam en heb ontzettend veel zin om te gaan werken op de Jan Hekmanschool in groep 1/2. Mijn hobby’s zijn ritmisch gym, fitness, turnen, hardlopen en kickboksen. Verder houd ik van koken, dansen, weekendjes weg, strandwandelingen maken en gezellige dingen doen met vrienden. Elke zaterdag ben ik te vinden op de Scouting Leeghwatergroep in Badhoevedorp. Ik zit hier zelf al op sinds mijn zevende en ben hier niet weg te slaan. Sinds de zomer van 2009 ben ik hier ook begonnen als leiding van de jongste groep (de bevers). Dit zijn kinderen van vier tot en met zeven jaar. Iedere zaterdag doen wij van 10.00 tot 12.00 allerlei leuke activiteiten zoals speurtochten, knutselen, voetballen, koken en nog veel meer. Dit is een korte samenvatting van wie ik ben en wat ik doe, maar natuurlijk zullen jullie mij komend schooljaar persoonlijk leren kennen.”

Even voorstellen...
Vanaf volgend schooljaar sta ik elke dinsdag in groep 6 van meester Marc. Mijn naam is Geert-Jan Slagmolen en ben 25 jaar oud. Naast mijn werkzaamheden op de Jan Hekman school werk ik drie dagen op de Martin Luther King school in Amstelveen. Ik kijk uit naar mijn samenwerking met de kinderen, ouders en collega`s.
Ik maak graag nader kennis met u na de vakantie!

Extra ondersteuning groepen 3, 4 en 8A
Zoals we u hebben laten weten, tellen de groepen 3, 4 en 8a na de vakantie meer dan 30 leerlingen.
Voor deze groepen hebben we een aantal leerkrachten bereid gevonden om ondersteuning te bieden.
Wat houdt de extra begeleiding in?

Groepen 3 en 4
De groepen 3 en 4 krijgen een aantal dagdelen per week extra ondersteuning in of buiten de klas.
De begeleiding wordt op verschillende manieren ingezet. Er wordt gewerkt met leerlingen die extra instructie nodig hebben en met leerlingen die juist meer verdieping kunnen gebruiken. Ook wordt tijd besteed aan techniek en sociale vaardigheid.
Dit alles betekent dat niet iedere keer dezelfde groep kinderen aan de beurt is maar dat dit wisselt al naar gelang de onderwijsbehoeften van de leerlingen.
Voor groep 3 is de ondersteuning op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend en op donderdagmiddag. Voor de groepen 4 is dit op dinsdag- en donderdagmiddag en woensdagochtend.
Mandy Eksteen, Annechien van Vloten en Marijke Meijer nemen alle genoemde taken op zich.

Groep 8a
De ondersteuning voor de groep 8a is ook rond. Op maandag- en dinsdagochtend is Danielle Nijhout extra aanwezig en op donderdag en vrijdagochtend is Annechien van Vloten aanwezig.

Vakantiebieb app; leesmeters maken
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomer niet lezen 1
à 2 AVI niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Om dit te
voorkomen maken wij hier graag reclame voor een
mogelijkheid om de kinderen ook op vakantie te laten lezen. Lezen in de zomer kan namelijk ook digitaal, met de
VakantieBieb-app van de Bibliotheek (voor tablet of
smartphone). Deze app is van 1 juli tot 30 augustus gratis te
downloaden in de App Store en Google Play Store. Op
http://www.vakantiebieb.nl vindt u meer informatie.

Planning volgend schooljaar
De kalender met diverse activiteiten voor volgend schooljaar kunt u terugvinden in digiDuif. Deze wordt de aankomende weken gevuld. De studiedagen/vakanties vindt u op onze website.

Ingezonden berichten

Bericht TSO
Voordat u lekker van uw vakantie gaat genieten, denkt u er nog aan om uw overblijfdiensten van komend schooljaar in te vullen? Het gehele jaarrooster, tot aan de zomervakantie 2015, staat inmiddels op de website: http://mijn.opvangdiensten.nl/jhs
Hier logt u in met uw persoonlijke verkregen inlogcodes. Daarna klikt u op  ‘diensten’  en vervolgens op ‘invullen diensten’. U kunt in de agenda aangeven op welke dag u komt helpen, door het aanklikken van de groene knop. Alvast hartelijk dank en een fijne vakantie gewenst!

Bruin etui met iPhone en sleutel verdwenen
Vorige week donderdag is er een bruin etui van een van de leerlingen uit groep 6b verdwenen.
We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd bij ons op school.
Dit etui zat in de la van het bureau van de leerkracht.
Tot nu toe is het etui (met daarin een iPhone en een sleutel) nog steeds spoorloos verdwenen.
Heeft u iets gezien of gevonden, wilt u dit dan morgen afgeven bij Kumar.
In de vakantie kunt u het door de brievenbus gooien bij Rita (Koningin Julianalaan 8).