Nieuwsbrief 11 september 2014 Plaatsingsdatum: 11 september 2014

9/10 MR vergadering

Berichten vanuit school

Informatie-avonden
Vanaf 22 september beginnen de informatie-avonden op school. Hier krijgt u specifieke informatie over het leerjaar van uw kind en vinden, verspreid over 2 weken, plaats. Hiermee krijgt u de mogelijkheid alle groepen van u kinderen te bezoeken.

Datum Groep
25/9 4A, 4B, 8A
29/9 Alle groepen 1/2, 5A, 6B, 6/7C
30/9 3B,3A, 6A, 7B, 8B
2/10 5B, 7A

Alle avonden starten om 19.30 uur en eindigen om 20.30 uur.

Rectificatie
In de vorige nieuwsbrief stond vermeld dat op maandag 29 september de groepen 1/2 geen les hebben i.v.m. een studieochtend. Dit moet echter niet een studieochtend maar studiedag zijn. De kinderen uit de groepen 1/2 hebben die dag geen les.

Educatief materiaal
Sinds deze week ligt er op de groene bank educatief materiaal. We kiezen er bewust voor om dit niet met alle kinderen mee te geven maar we willen u er op wijzen dat voor u klaar ligt. U kunt zelf een keuze

Vermiste bibliotheekboeken
Afgelopen mei hebben we met de school gewerkt aan het project Cultureel Erfgoed. Door de kinderen zijn er veel leuke voorwerpen en boeken meegenomen. Voor dit project heeft de school boeken geleend van de bibliotheek. Helaas missen er 2 boeken, dit zijn: Boerderijen van Jan-Willem Driessen en Molens van Lieke van Duin. Misschien zijn deze boeken, met andere spullen, met een van de kinderen mee naar huis gegaan. Zou u thuis eens willen uitkijken naar deze boeken? U kunt de boeken inleveren bij Kumar of Rita.

Ingezonden berichten

Informatieavond over dyslexie
Op maandag 29 september organiseert OnderwijsAdvies in samenwerking met Bibliotheek Ouderkerk een informatieavond over dyslexie. Aanvang is 20 uur in de bibliotheek Ouderkerk aan de Koningin Julianalaan 15. Toegang met OBA pas is 5 euro en zonder OBA pas 10 euro. Voor iedereen die belangstelling heeft om meer te weten over dyslexie en ouders/verzorgers van een kind op de basisschool, meld je nu aan via zorgunithoofddorp@onderwijsadvies.nl  of via 023 510 00 00.

Schoolhockey toernooi voor groep 3 t/m 8
Op donderdag 16 oktober a.s. vindt het 18e Rabobank schoolhockey toernooi plaats.  Je kunt je individueel opgeven.  De teams van groep 3/4 bestaan uit 4-6 kinderen, teams mogen gemengd zijn. De teams van groep 5/6 en 7/8 bestaan uit 6-8 kinderen. Jongens en meisjes bij groep 5 t/m 8 worden apart ingedeeld. Gemengde teams spelen mee met de jongens.
Tevens willen wij per team tenminste 1 ouder als begeleider maar het liefst 2 ouders, hockeyervaring is een must. Zonder begeleiders geen team.
Let op: 16 oktober valt in de herfstvakantie.
Het toernooi voor de groepen 3/4 zal gehouden worden bij AMVJ, 5/6 bij MHC Amstelveen en voor groep 7/8 bij Myra.
De deadline is 12 september. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Het inschrijfformulier heeft u van ons op vrijdag 5 september jl. via digiDuif ontvangen.
Mocht je vragen hebben of meer informatie, neem dan contact op met Ton van ’t Schip (tonvtschip@hotmail.com).

Inschrijving Schaken
Kinderen van groep 4 tot en met groep 8 kunnen dit jaar op dinsdagmiddag tussen 15.15-16.15 uur meedoen aan schaaklessen. Onze schaakmeesters Robbert en Pjotr zullen vanaf dinsdag 23 september beginnen met de lessen.
De kosten van de schaaklessen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. U kunt er rekening mee houden dat er voor 30 lessen circa €100 per deelnemer gevraagd wordt. De schaaklessen zijn zeer geschikt voor meisjes en jongens!
Als uw kind mee wilt doen, kunt u hem/haar per e-mail opgeven vóór 17 september bij de schaakcoördinator Julie van der Graaf via: graa2840@planet.nl
Graag de volgende zaken vermelden:
Voor en achter naam kind:
Welke klas:
Aantal jaren ervaring met schaken:
Uw email adres:
Telefoon nummers ( vast en mobiel):
Zodra bekend is hoeveel deelnemers er zijn, wordt u ingelicht over de exacte prijs en manier van betaling.

Kindercursussen bij Stichting Coherente
Musical ‘TV Kantine”. Er is nog plek.
Het komend seizoen is er weer een musical! Gonny Meesters zal samen met Marieke van Nieuwpoort de TV Kantine musical gaan begeleiden!
Start op dinsdag 30 september in Elf91.
Kosten: €87,50 voor 17 lessen inclusief de uitvoering. Aanmelden: gonnymeesters@outlook.com

Kinderatelier
Alle kinderen in de basisschool leeftijd zijn welkom in het kinderatelier in de Bindelwijk, Noor Geurts begeleidt het atelier op maandag 15 september in de Bindelwijk
Kosten: €35,- voor 7 lessen (incl. materiaal)
Kijk op onze website voor meer cursussen, beschikbaarheid, uitgebreide informatie en aanmeldmogelijkheden: http://www.coherente.nl
Of neem contact op met het Cursuswerkbureau van Coherente; geopend dinsdag 10.00 – 16.00, woensdag 10.00-12.00 en donderdag 14.00-16.00 uur in d’Oude School, Schoolpad 3, te Duivendrecht, tel. (020)-6993164 of e-mail: cursus@coherente.nl

Zingen is cool!
Gonny Meesters gaat weer van start met de zanglessen. Op donderdag 4 september vanaf 15.30, geeft zij les aan leerlingen uit de groepen 4,5 en 6 en op vrijdag 5 september vanaf 12.15 aan de groepen 1,2 en 3. U kunt informatie vragen of zich opgeven via Gonny: gonnymeesters@outlook.com

Wist u dat:
• 96% van U alle digitale informatie via digiDuif van ons ontvangt?
Hebt u uw account nog niet geactiveerd? Wij raden u aan het snel te doen, zodat u geen informatie mist.
Heeft u vragen? Stel ze gerust via: administratie@janhekmanschool.nl