Nieuwsbrief 17 april 2014 Plaatsingsdatum: 17 april 2014

Berichten vanuit school

Rectificatie vossenjacht
De vossenjacht georganiseerd op 22 april door het Oranje comité start voor de groepen 5, 6, 7 en 8 NIET bij SV Ouderkerk maar bij de Bindelwijk.

Vakantie
Vandaag staat de vakantie voor de deur. De kinderen hebben vandaag genoten van de paashaas, het zoeken naar eieren en de bovenbouwkinderen hebben een heerlijke paaslunch voor elkaar gemaakt. Op dinsdag 6 mei verwelkomen wij iedereen weer graag en zullen we van start gaan met ons project Grootmoeders Tijd! We wensen u een hele fijne vakantie toe.

Voor elkaar en door elkaar
Wellicht niet voor iedere ouder bekend maar een aantal keren per jaar organiseren wij voor elkaar, door elkaar. Dit is een groepsdoorbrekende activiteit. Kinderen treden dan voor elkaar op in onze theaterzaal. Iedere groep studeert iets in en presenteert dit aan andere groepen. Afgelopen dinsdag hebben wij ook voor elkaar opgetreden. Hoe stoer is het om als 4 jarige samen met je vriendjes een liedje op het podium te zingen, stukjes uit de Engelse lessen te laten horen of een toneelstukje op te voeren? We zijn iedere keer erg trots op het talent van de kinderen!

Groep 7-8 winnaar debattoernooi
Afgelopen maandag hebben we met de kinderen van groep 7-8 stilgestaan bij hun prachtige overwinning op het debattoernooi. Met maar liefst twee teams hebben we meegedaan en naast de hoofdprijs heeft het tweede team de derde prijs in de wacht gesleept. Voor de kinderen een unieke ervaring en voor ons een prachtig resultaat: het beste debatteam zit op de Jan Hekmanschool.

Afscheid Juf Loes
Zoals we u al eerder hebben laten weten, is Juf Loes deze week voor het laatst. Met het team hebben we afgelopen woensdag afscheid van Loes genomen. Loes vertrekt binnenkort naar Frankrijk om daar op een camping te gaan werken. Voor het team zal het vreemd zijn om zonder Loes verder te gaan. We wensen haar heel veel succes met alles wat op haar pad komt. Lonneke Gels gaat de werkzaamheden van Loes overnemen in groep 6b. Ook neemt zij een aantal andere taken van Loes over met betrekking tot het werken met individuele kinderen.

Berichten van huishoudelijke aard
We zijn heel erg blij dat de school ook na schooltijd intensief gebruikt wordt voor de leerlingen van de gemeente Ouder-Amstel. Dit betekent echter ook dat we met elkaar rekening moeten houden. Na schooltijd krijgen kinderen van de middelbare school huiswerkbegeleiding. Zij werken boven op de gangen. Het is daarom belangrijk dat u in de centrale hal zachtjes spreekt. Willen u kinderen spelen, dan kan dit altijd op het schoolplein.

Gebruik van de keuken
Ook van de keuken wordt door groepen kinderen intensief gebruikt gemaakt. Daar zijn wij erg trots op. Wij delen de keuken echter met de kinderopvang en naschoolse opvang van SKOO. Op de kasten en de koelkast waar u de naam van SKOO tegenkomt, staan geen spullen van de Jan Hekmanschool. Mocht u iets nodig hebben, dan kunt u dit aan de leerkracht van uw kind vragen.


Berichten uit de groep

Groep 6b
Grote dank voor alle schoenendozen!
Juf Cora bedankt alle ouders die de afgelopen weken schoenendozen hebben meegenomen. Voorlopig kunnen we vooruit.

Ingezonden berichten

Reminder opgeven Koken en Bakken met Wies
Er zijn nog 2 plekjes open voor de 5 workshops op de donderdagmiddag van 15.15 tot 17.15 uur start direct na de mei vakantie. Worteltaart, sushi, cup cakes, verse pesto, pompoensoep, salades niets is te gek! Voor jongens en meisjes van groep 4 t/m 8. Opgeven via  DigiDuif.

Workshop Zingen is Cool
Vind jij zingen leuk en wil je er iets meer mee?
Dan is  de workshop Zingen is Cool iets voor jou!
We zingen popliedjes van nu in een groep en werken aan stemtechniek.
We sluiten de workshop af met een leuk optreden.
Geef je nu op! Het zijn 5 lessen van 1 uur.
Plaats: het speellokaal van de Jan Hekmanschool
groep 1-2-3: vrijdag:  12.15-13.15 uur start 15 mei
groep 4,5,6: donderdag 15.30-16.30 uur start 16 mei
kosten voor 5 lessen: € 37,50.  Opgeven via  meesters@chello.nl  of via digiDuif.
Kinderen van alle scholen uit Ouder-Amstel zijn welkom.
De workshop wordt gegeven door Gonny Meesters (gediplomeerd zangdocent)

Woensdag 23 april om 15.30 uur oranje roeiwedstrijden voorgroep 7 & 8.
De afgelopen 5 zondagochtenden heeft Jos Bramer les gegeven aan het roeiteam van groep 8a. Wij vragen iedereen om te komen kijken en ze aan te moedigen.  Op de foto zie je de leden van het roeiteam te weten Wesley, Sammie, Eva, Julia, Tirsa en coach Jos. Zet m op!

Demonstratie Luizenkliniek 7 mei 8.15
Vanaf medio februari 2014 is Luizenkliniek Amsterdam Zuid geopend en gevestigd in UK aan de Amstel (naast de Jan Hekmanschool)
De problemen met hoofdluis zijn enorm in Nederland, op scholen, zowel basisscholen maar zeker ook middelbare scholen heerst met enige regelmaat van de klok een luizenplaag. Ouders zitten vaak met de handen in het haar omdat de intensieve methodes niet het gewenste resultaat geven met gevolg dat de plaag enorm om zich heen kan grijpen. De Luizenkliniek hanteert een hoofdluisbehandelingsmethode welke uit Amerika komt en binnen één behandeling een bijna 100% garantie geeft op een luizen- en netenvrij hoofd. Een herhaalbehandeling is daarom niet tot nauwelijks nodig, in tegenstelling tot de traditionele behandelingen met de welbekende shampoos, lotions en kam-ellende.  Bij de methode van De Luizenkliniek wordt alleen gewerkt met warme lucht en dus komen er geen chemicaliën en pesticiden bij kijken. Op de site http://www.luizenkliniek.nl kun je meer lezen over de behandelmethode en zie je ook waar deze behandelingen gegeven worden.
7 Mei om 08.15 uur zal De Luizenkliniek Amsterdam Zuid in de centrale hal van de school, een vrijblijvende en complete demonstratie geven wat de behandelmethode exact inhoudt. Er is gelegenheid om vragen te stellen, de behandeling zelf te ervaren en uitleg te krijgen over de hoofdluis en zijn levenscyclus.  Tot ziens bij de JHS!

Schoolhandbal 16 mei 2014
Op maandagavond 19 mei 2014 organiseert NEA het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi.
Alle kinderen vanaf groep 3 worden uitgenodigd om zich in te schrijven. Een jongens- of meisjesteam bestaat uit 6 veldspelers en 1 keeper, met bijv. 2 of 3 wissels. Er wordt geprobeerd om klassen zoveel mogelijk als team in te delen, maar zo nodig wordt er gecombineerd met andere klassen. Per team is 1 begeleider nodig.
Het toernooi zal worden gehouden in de avonduren van 18.00 tot 21.00 uur op de sportvelden van SVO. De jongste teams (groep 3 en 4) spelen als eerste en zijn uiterlijk om 19.30 uur klaar. Heb je zin om een sportieve, leuke avond mee te maken, of je nu handbalt of niet, schrijf je dan snel in. Van woensdag 9 april t/m vrijdag 9 mei kun je je inschrijven via de website van de Jan Hekmanschool. Dat lijkt lang, maar vanwege de lange april/meivakantie is het advies om je zo snel mogelijk in te schrijven.
Mocht je vragen hebben over dit sporttoernooi, dan kun je contact opnemen met ruud.conijn@upcmail.nl.
In de afgelopen jaren zijn diverse JHS teams kampioen geworden! Grijp je kans om dit jaar ook kampioen te worden en schrijf je meteen in.

Schoolkorfbaltoernooi – het allereerste team van de Jan Hekmanschool ooit!!!
We zijn heel blij dat we inmiddels de eerste aanmeldingen van de Jan Hekmanschool binnen hebben! Voor de eerste keer in de historie van het schoolkorfbaltoernooi (en KVA is al meer dan 100 jaar oud!!) doet een team van de Jan Hekmanschool mee. We hopen natuurlijk dat veel meer kinderen zich zullen aanmelden, zodat net als bij het schoolvoetbal, de kinderen van de Jan Hekmanschool kunnen laten zien hoe sportief zij zijn en misschien wel in de finale komen!
Teams worden gevormd door minimaal vier kinderen, dit mogen jongens en meisjes door elkaar zijn. Zij zullen worden gecoacht door echte korfballers van KVA.
Schrijf je dus snel in, in de klas hangen inschrijfformulieren!
Tijdens het toernooi zijn er tegen een vergoeding snacks verkrijgbaar, maar tevens zal een kok in de keuken soep en heerlijke wraps bereiden. Kinderen en toeschouwers hoeven zich dus geen zorgen te maken over hun avondmaaltijd .
Wanneer: 16 mei van 17.30 tot 19.30
Extra trainingen op vrijdag 25 april en 9 mei.
De groepen 3 t/m 6 van 18.30-19.30 en de groepen 7/8 van 19.30 tot 20.30
Waar: Startbaan 1, Amstelveen
Opgeven via de inschrijfformulieren die op de deuren van de klassen hangen! Of kijk op http://www.kvaweb.nl ; en voor vragen mail: korfballenbijkva@gmail.com

Wist u dat:
• de manden met gevonden voorwerpen voor de meivakantie echt weer geleegd worden?
• u foto’s van het debattoernooi terug kunt vinden op http://www.schooldebatteren.nl/4180 en https://www.facebook.com/schooldebatteren/photos_stream
• alle mededelingen voor de nieuwsbrief voor woensdag 12 uur ingeleverd kunnen worden via de e-mail van Carin: carinscheenhart@janhekmanschool.nl.

Belangrijke data

Datum Wat Wie
vrij 18- ma 21 april Goede vrijdag en Pasen
School gesloten
Alle groepen
di 22/4 - ma 5/5 Meivakantie Alle groepen
Di 6/5 Start Project Grootmoeders Tijd Alle groepen
Ma 12/5 - do 15/5 Avond4daagse Alle groepen
Vrij 16/5 Schoolkorfbaltoernooi groep 3 t/m 8
Ma 19/5 Schoolhandbaltoernooi groep 3 t/m 8
Di 27/5 Afsluiting project Grootmoeders Tijd Alle groepen