Nieuwsbrief 26 april 2012 Plaatsingsdatum: 26 april 2012

Vakantie
We wensen alle leerlingen, ouders en verzorgers een hele fijne meivakantie toe en verwelkomen iedereen weer op 14 mei.

2e ronde plusklas
De eerste periode van de kinderen uit groep 5 zit er alweer op. Deze leerlingen hebben de afgelopen 8 weken in tweetallen hard gewerkt aan projecten zoals: games maken of alarmen & sensoren. Vorige week dinsdag hebben de duo’s hun eindresultaat aan de andere kinderen gepresenteerd en deze mochten er wezen!
Tijd nu voor de volgende ronde.  Een aantal kinderen zal de volgende periode ook nog aan de plusklas meedoen. De leerlingen die plaats maken voor andere leerlingen, gaan in de klas, online, aan de slag met verschillende projecten via Acadin. Dit is, zoals dat heet, een digitale leeromgeving.
We breiden het aantal groepen dat werkt in de plusklas uit van één naar twee. Marc van Lammeren gaat met 12 kinderen uit de groepen 6 aan de slag. Er wordt gewerkt met o.a. projecten uit de Pittige Plustorens. De leerlingen worden ook uitgedaagd mee te doen met filosoferen over verschillende onderwerpen. Na de grote vakantie willen we met drie groepen wekelijks onder leiding van Marc gaan werken in de plusklas. We houden u op de hoogte!
Op 14 mei geeft Marc om 8.30 uur en om 15.00 uur een korte presentatie over het werken in de plusklas. Geïnteresseerden zijn welkom!!

Formatie
Afgelopen dinsdag is tijdens de MR-vergadering gesproken over de formatie van volgend schooljaar.
In de week van 21 mei is er een afrondend gesprek met de algemeen directeur van Amstelwijs.
Na dit gesprek zal de definitieve formatie met het team en de MR besproken worden. Vervolgens zullen wij u mededelen wie volgend jaar welke groep gaat doen.

Cito-eindtoets 2012-2013
(van de website van Cito, 25 april 2012)
Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer het wetsvoorstel voor een centrale eindtoets door de Tweede en Eerste Kamer wordt behandeld. Voor de scholen dringt intussen de tijd. Daarom heeft Cito ervoor gekozen om de Eindtoets Basisonderwijs in 2013 te laten plaatsvinden op 5, 6 en 7 februari.
Cito is zich ervan bewust dat bij tijdige aanname van de wet, Cito niet degene is die de afnameperiode vaststelt van de centrale eindtoets. In dat geval bepalen de minister van OCW en het College voor Toetsen en Examens wanneer in 2013 – en in de jaren erna – de centrale eindtoets wordt afgenomen. Zolang dat niet het geval is, houdt Cito vast aan een afname in februari 2013.

Verjaardag juf Aukje
Woensdag 16 mei viert Juf Aukje haar verjaardag. De kinderen uit groep 1/2 C mogen verkleed naar school komen en hoeven geen pauzehap mee te
nemen. Samen met de kinderen hoopt ze er een feestelijke ochtend van te maken.

Verkeersexamen
Alle kinderen uit de groepen 7a en 7b hebben vorige week donderdag het schriftelijk verkeersexamen gedaan. Alle kinderen zijn geslaagd voor het examen. Proficiat!

Sportdag groepen 1 en 2
Gaat het regenen of niet? Is het sportveld te nat of niet? We gokten dat het droog weer zou blijven en gisteren begon de dag zelfs met een zonnetje. Wat waren we blij toen we alle groepen1/2 ondersteund door onze groepen 8 bezig zagen. Vele spelletjes konden gespeeld worden! En zonder de hulp van die geweldige groepen 8, alle kinderen uit de groepen 1/2, alle juffen en Marieke, de vakleerkracht gym en de ouders had deze dag niet kunnen slagen. Bedankt!

Hulp gevraagd verkeersexamen groepen 8
Op woensdag 27 juni is het praktisch verkeersexamen van de groepen 8.
Daarvoor zijn per groep, zes ouders nodig.
Ouders kunnen zich opgeven bij de leerkrachten van groep 8.

Meisjes handbalteam groep 7/8 van naar regio kampioenschappen!
Het meisjesteam van de groepen 7/8 heeft dinsdagavond 17 april bij het schoolhandbal de sterren van de hemel gespeeld en is met twee zwaar bevochten overwinningen kampioen van Ouderkerk geworden. Nu mogen zij op 23 mei mee gaan doen met de regiokampioenschappen bij HV Zaanstreek in Zaandam!
Onze meiden waren met een extra peptalk voorbereid op een titanenstrijd en dat hebben we geweten! In een razend tempo golfde het spel van het ene naar het andere doel. Onze meiden deden in felheid en strijd niet onder voor de jongens maar keken toch snel aan tegen een 3-1 achterstand. Maar vanaf toen ging onze verdediging op slot en werd er om iedere meter verbeten gevochten. De associaties
met rugby werden steeds groter maar zonder dat het onsportief werd. En langzaamaan namen onze meiden het initiatief steeds meer in handen wat resulteerde in een vooraf voor onmogelijk gehouden uitslag: 6-4 voor onze stoere en balvaardige meiden!
Na deze wedstrijd moesten we tegen een team van ’t Kofschip. Het werd een zeer spannende en gelijkopgaande strijd met veel doelpunten over en weer. Op het eind ging de vermoeidheid parten spelen en kwam het Kofschip meermaals terug op gelijke hoogte. In een zinderende finale werd op het nippertje een 8-7 overwinning en de welverdiende beker uit het veld gesleept. Grote hulde voor Charlotte, Eva, Renee, Marieke, Arwen, Georgia, Vita en Emilie!

• er in het weekend een fiets is gestolen uit de fietsenstalling bij het schoolplein. Mocht u iets gezien hebben over een zwart/witte 20 inch Loekie X-treme jongensfiets, dan horen wij dat graag.
• de bakken met gevonden voorwerpen morgen definitief geleegd worden?

Datum------------ Wat---------------------- Wie
28/4- 13/5          Meivakantie               Gr. 1 t/m 8