Nieuwsbrief 29 maart 2012 Plaatsingsdatum: 29 maart 2012

Berichten vanuit de school

 

Theresia oord, het Rode Kruis en de JHS

Wanneer het weer het enigszins toelaat lopen vrijwilligers van het Rode Kruis elke laatste dinsdagmiddag van de maand achter een rolstoel van de Theresiabewoners om een gezellige wandeling te maken. De koffiestop was dit keer de JHS. Elke kleutergroep werd bezocht door twee bewoners met hun begeleiders. Hartverwarmend om te zien hoe deze groepen, zo verschillend in leeftijd, van elkaar genieten. De leerlingen van groep 5/6c en Kumar verzorgden een kopje koffie of thee met een zelf gebakken ‘drie in de pan’. Uit de grond van ons hart zeggen wij: “Bedankt voor uw bezoek en tot ziens!”

Kunstwerk pannaveld

Na de meivakantie gaat het dan echt gebeuren. We gaan met alle leerlingen aan de slag om van het pannaveld op ons schoolplein een waar kunstwerk te maken. Onder leiding van Jaap Velserboer gaan de leerlingen met elkaar, groepsdoorbrekend aan het werk! Het resultaat kunnen we dan op 2 juli bewonderen.

Kleutersportdag

Woensdag 25 april is er een sportdag voor alle kleuters op de sportvelden van SV-Ouderkerk. De kleuters worden daar om 9.00 uur verwacht in sportkleding. Er wordt per klas verzameld bij de groepsleerkracht bij de kantine. Voor een pauzehapje en drinken wordt gezorgd. De sportdag eindigt om 12.00 uur. U kunt uw kind dan daar weer ophalen. Geeft u alstublieft even aan de groepsleerkracht door wanneer uw kind op die woensdag naar de naschoolse opvang gaat! Mocht het onverhoopt slecht weer zijn dan gaat de sportdag niet door. U krijgt daarover dan bericht op dinsdag 24 april.

Digitale nieuwsbrief

Velen onder u krijgen de nieuwsbrief van ons digitaal op een door u aangeleverd emailadres. De laatste weken heeft u echter ook nieuws van naschoolse activiteiten op dit emailadres gekregen. We willen u laten weten dat u wekelijks de nieuwsbrief op donderdag van ons kunt verwachten en dat wij op onze website een plek voor naschoolse activiteiten zullen inrichten. Op die manier kunt u daar het laatste nieuws van de activiteiten lezen.
Wanneer u zelf berichten wilt aanleveren, dan kunt u dit doen voor woensdag 12 uur.

Berichten vanuit de groepen

 

Paaslunch in de bovenbouw

Traditiegetrouw lunchen de bovenbouwers (groep 5/6c t/m 8) donderdag 5 april op school. De kinderen nemen voor elkaar een paaslunch mee in een versierde doos. Lootjes worden a.s. vrijdag getrokken. Alle kinderen uit deze klassen blijven dus over op deze dag. De leerkrachten zien uit naar deze jaarlijkse happening.

Washand groep 8b

Voor een creatieve opdracht willen wij graag dat de kinderen een washand meenemen, liefst een lichte kleur. Willen jullie deze aanstaande vrijdag  allemaal meenemen?

Aangeleverde berichten

 

Schoolvoetbaltoernooi

Onze MD3 bestond uit 11 meiden uit groep 7 a en b. We zaten in een poule met teams van alleen groep 8 meiden. Desondanks hebben we 3 keer gelijk gespeeld en slechts 1x verloren en wel met 2-0 tegen onze eigen JHS D1. Als coach ben ik heel trots op dit resultaat. De meiden hadden er veel lol in en waren bloedfanatiek. Leuk was dat de MD1 meiden ons kwamen aanmoedigen toen we tegen hun grootste concurrent in de poule speelden en waarvan zij eerder hadden verloren. Ons MD3 team wist echter heel knap de nul  vast te houden waardoor de JHS MD1 in de finale kon komen. Wij zetten onze kaarten op de finale van volgende jaar.

Schoolvoetbal: Jongens uit 8b naar  finale

Verleden week woensdag speelden de jongens uit de groepen 8b en 7b hun poulewedstrijden. Aangemoedigd door een grote (vrouwelijke) supportersschare werden beide teams naar grote hoogte gestuwd met een eerste (8b) en een knappe derde plaats (7b) als resultaat. 7b moest het vooral tegen oudere jongens opnemen en dat ging ze prima af. Na de 0-1 nederlaag tegen 8b in de openingswedstrijd werd nog twee keer gewonnen en een keer verloren. Volgend jaar zal er zeker met 7b rekening gehouden moeten worden. Groep 8b had door ziekte een spelerstekort, maar met aanvulling van een tweetal meiden uit hun klas, stond er een hecht team dat na de nog wat moeizame zege tegen 7b steeds beter op stoom kwam. Na de eerste zege volgde een 2-0, nog een 2-0 en een 4-0 zege. Geen enkele tegengoal dus en met sterke mannen in elke linie ziet het er goed uit voor de gemeentelijke finale op 11 april. Wie dan de tegenstander is, is afgelopen woensdag uitgemaakt in de poule waarin 8a en 7a actief waren. Op woensdag 4 april is het de beurt aan de jongens van groep 5 en 6.

Korfbal

Zaterdag 14 april 2012 van 9.00 tot 13.00 uur organiseert Korfbalvereniging KVA de Amstelveense voorronden van het Nederlands kampioenschap schoolkorfbal voor alle kinderen van groep 3 t/m 8.  Ook de kinderen uit groep 1 en 2 zijn van harte welkom. Voor hen wordt een spellencircuit georganiseerd van ongeveer 10:00 - 11:00 uur. Hiervoor hoeven ze zich niet op te geven. Voorafgaand aan het toernooi kunnen de kinderen twee keer gratis komen trainen bij KVA, zodat ze al vertrouwd raken met de spelregels en alvast met hun teamgenoten kunnen oefenen. Deze trainingen zijn op vrijdag 6 en 13 april van 16.30 tot 17.45 uur op ons veld aan de Startbaan (achter het HWC, naast de atletiekvereniging).  Wilt u uw kind inschrijven dan kunt u een mail sturen naar: Elmer Coevert e-mail: Elmer@bolle-compagnons.nl  (in de mail aangeven bij wie uw kind in de groep zit en bij wie ze eventueel in het team willen).

Koninginnekar

Op maandag 30 april is het weer Koninginnedag. Ook dit jaar zal de Jan Hekmanschool met een koninginnekar met alle kleuters van de groepen 1&2 door het dorp rijden. De opstap zal rond 08.30 uur zijn bij Theresia op de Ronde Hoep en de rit eindigt bij het Gemeentehuis. Er volgt binnenkort een mail via de klassenouders met alle informatie. Ook hebben we dit jaar weer veel ouders nodig om de avond van tevoren de kar op te bouwen en te versieren en
op de dag zelf na de rit weer af te breken, dus we hopen dit jaar op veel hulp te mogen rekenen!

Movendi nieuws

Het naschoolse dansrooster is gewijzigd, zie het nieuwe rooster hieronder. De groepen 4 en 5 kregen deze week onder schooltijd een proefles break- en streetdance van Thomas, de groepen 6, 7 breakdance van Aleandro, en de groepen 8 breakdance van Aleandro en streetdance van    J.J. Het gewijzigde na-schoolse dansrooster ziet er als volgt uit:
Break/streetdance (door Thomas) - groep 4+5 -  vanaf donderdag  29 maart - 15.10-16.10uur  -  speelzaal
Breakdance (Aleandro) -  groep 6, 7, 8 -  vanaf donderdag 29 maart  - 15.10-16.10 uur -  gymzaal
Theaterdans/ Streetdance (Leonie)  - groep 3 +4 - vrijdag - 12.15-13.15 uur - speelzaal
Streetdance (Leonie)  - groep 6, 7, 8 - vrijdag - 15.10-16.10 uur -  gymzaal
Gewenste kleding :
voor breakdance : lange sportbroek of legging, shirtje met lange mouwen, gympjes
voor streetdance : lange of korte sportbroek of legging, gympjes
voor theaterdans : loszittende kleding, sokken of balletschoenen
De dansdocent kan kleine kinderen halen en/of brengen van/naar de BSO's naast de school.  U kunt dat aangeven op het aanmeldingsformulier. Opgeven kan via: http://www.movendi.nl/registreer/create

Bericht van de TSO

Op vrijdag 30 maart zal de 3e incasso van het schooljaar 2011-2012 plaatsvinden. Dit betreft de maanden februari, maart en april.

Wist u dat….


• ik, Clea, mijn horloge vrijdag in klas 7a vergeten (bij het keuze uur) ben. Iemand heeft het horloge toen bij Rita neergelegd en nu is hij weg! Het is een groot paars horloge lijkt op een Icewatch. Helemaal van kunststof. Ik hoop dat ik het terug krijg want ik heb het van mijn broertje gehad! Als je het gevonden hebt wil je het dan naar 6b brengen of aan meester Peter geven? Dank je wel.
• een groep kinderen uit groep 8b dagelijks aan het eind v/d dag het schoolplein aanveegt en zorgt dat het zand weer in de zandbak belandt?

Hoofdluis

Denkt u eraan uw kind(eren) te controleren op hoofdluis. Voor informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.janhekmanschool.nl

Digitale nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de Jan Hekmanschool is altijd te lezen op de website van de Jan Hekmanschool. U kunt hem ook ontvangen op een emailadres dat u opgeeft. Dit kan via onderstaande link:
http://eepurl.com/bAbTH
Mocht u een foutmelding krijgen dan heeft dit vaak te maken met de instelling van uw computer. Probeer het dan even op een andere computer!

Belangrijke data

Datum Wat Wie
2/4 Presentatie zangworkshop (naschoolse activiteit)  
11/4 Studieochtend leerkrachten onderbouw (geen les) groepen 1/2
17/4 Schoolhandbaltoernooi groepen 3 t/m 8
23/4 Extra ouderavond ivm luchtfiltersysteem  
25/4 Kleutersportdag groepen 1/2
25/4 Klankspeeltuin groep 5a